Leuk idee kerstpakket

doorKoos Willems

Leuk idee kerstpakket

Tips voor een leuk, gezellig, passend kerstpakket

Verras uw personeel met kerst op een persoonlijk en gezellig kerstpakket dat helemaal aansluit bij hun leefstijl, wensen en hobby’s. Moeilijk? Nee hoor, maar er zijn dan ook zeer veel mogelijkheden. Een leuk idee voor een kerstpakket is uw medewerkers verrassen op kerstpakketten met alcohol of juist geen alcohol, afhankelijk van hun wensen uiteraard. En als u de inhoud van de kerstpakketten bepaald heeft, kunt u ervoor kiezen om het pakket te verpakken in een bepaald thema of in uw bedrijfskleuren.

Uw dankbaarheid tonen met een kerstpakket

Het is natuurlijk een leuk idee om een kerstpakket te schenken aan uw medewerkers met een bijzondere inhoud. Het schenken van kerstpakketten is en blijft toch een ultieme manier om iedereen een blijk van waardering te geven voor de getoonde inzet van het voorbije jaar. Weet u van (een deel van) uw personeel dat zij graag een alcoholische versnapering lusten? Dan kunt u altijd een kerstpakket met alcoholische inhoud schenken. Kerstpakketten met alcohol zijn kerstpakketten die geheel of gedeeltelijk in het teken staan van bier, wijn en/of champagne. Houden ze niet van alcohol? Dan zijn er vele non-alcoholische verrassingspakketten verkrijgbaar of zelf samen te stellen. Zo heeft iedereen gegarandeerd een gezellige kerstavond!

Leuk idee voor kerstpakket

Bij een feestelijke gebeurtenis, zoals Kerst, hoort een goed glas bier of wijn. Een leuk idee voor een kerstpakket zijn kerstpakketten met alcohol. Wist u dat u bij een gespecialiseerde kerstpakketten leverancier kunt kiezen uit diverse soorten kerstpakketten met een lekker drankje? En als u dat wilt, kunt u uw kerstpakketten met bier, wijn of een aperitief ook aanvullen met andere lekkernijen, zoals snacks, kaasjes, vleeswaren en nootjes. Geen alcohol? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn veel alcoholvrije drankjes verkrijgbaar voor een gezellige avond. Vergeet dan niet de lekker hapjes!

Lekkere drankjes schenken met kerst

Als u denkt aan uw collega’s in uw bedrijf, dan kunt u ze toch eigenlijk geen groter plezier dan het schenken van kerstpakketten met diverse lekkernijen. Wat vind u bij wijze van verrassing een leuk idee voor een kerstpakket? Is dat een kerstpakket met speciaalbier of een door u geselecteerde wijnsoort. Of juist een kerstpakket met gezonde sapjes? Wat u uw medewerkers ook geeft, ze zijn altijd blij met een bijzonder kerstpakket van u.

Kunnen wij u helpen een leverancier te vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

doorKoos Willems

Proeftijd

Dit mag wel en niet tijdens een proeftijd

Afspraken over proeftijd met nieuwe werknemer

Gaat u een nieuwe medewerker aannemen? Dan kunt u met deze persoon een proeftijd afspreken. Wat de wetten en regels van zo’n proeftijd precies zijn, vertellen we in dit blog.

Een periode van kennismaken

De proeftijd is een periode van kennismaken. Zowel u en uw collega’s als de nieuwe medewerker kunnen elkaar leren kennen. U kijkt of de nieuwe medewerker bij het bedrijf past, en de nieuwe medewerker kijkt of de nieuwe baan bij hem of haar past. Tijdens de proeftijd mag door zowel de medewerker als door u als werkgever de arbeidsovereenkomst per direct opgezegd worden. De proeftijd is alleen geldig wanneer die schriftelijk is vastgelegd. Dit kan in de arbeidsovereenkomst zijn, maar ook in een cao staan of vastgelegd zijn in het huishoudelijk reglement. Een mondelinge afspraak over een proeftijd is niet geldig.

Duur van de proeftijd

De duur van de proeftijd wordt vooraf afgestemd en duur een of twee maanden.
Maximaal een maand bij:

  • Tijdelijke arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar
  • Tijdelijke arbeidsovereenkomst zonder einddatum

Maximaal twee maanden bij:

  • Vast dienstverband
  • Tijdelijke arbeidsovereenkomst van twee jaar of langer

In de cao mag schriftelijk afgeweken worden van de duur, maar hij mag niet langer zijn dan 2 maanden. De proeftijd gaat in op de eerste werkdag. Wanneer de medewerker bijvoorbeeld op 15 juli begint, eindigt de proeftijd op 14 augustus bij een duur van 1 maand.

Ontslaan tijdens de proeftijd

Tijdens een proeftijd gelden er speciale regels op het gebied van ontslag. De medewerker mag per direct ontslag nemen, maar u mag het nieuwe personeelslid in de proeftijd ook per direct ontslaan.

Wanneer u nieuwe medewerkers aanneemt, komen daar flink wat administratieve werkzaamheden bij kijken. Wilt u deze administratie uit handen geven, maar wel nog zelf bepalen welke werknemers u aanneemt? Dan is payrolling wellicht iets voor u! Neem contact op, wij helpen u met het vinden van een geschikt payrollbedrijf bij u in de buurt.

doorKoos Willems

Administratiekantoor voor zzp houdt u zelfstandig

Voordelen van samenwerken met administratiekantoor

Als zzp’er geniet u van het vrije bestaan van participeren op de arbeidsmarkt zonder dat u vastzit aan een vast contract en alle verplichtingen die horen bij het werken voor een vaste werkgever. U wordt puur ingehuurd op uw kwaliteiten in uw werk en niet voor de 40 uur aanwezigheid op kantoor. Door uw flexibele beschikbaarheid wordt u beter betaald per uur, maar houdt u maar weinig tijd over voor administratie. U moet namelijk ook zelf zorgen voor uw acquisitie. Daar gaat veel tijd in zitten. De succesvolle zzp’er werkt daarom samen met een administratiekantoor voor zzp. We vertellen hieronder over de voordelen van die samenwerking.

Administratie regelen

Het regelen van uw administratie kan behoorlijk wat werk opleveren. U moet als zzp’er toch elk jaar een overzichtelijke boekhouding en belastingaangifte opleveren. De slimme en/of succesvolle zzp’er zoekt daarvoor al snel de samenwerking met een administratiekantoor dat al dat werk voor hem of haar uit handen neemt. Zo houdt u tijd over voor waar u goed in bent: ondernemers en uitblinken in uw vakgebied. Een administratiekantoor voor zzp biedt u een overzichtelijke boekhouding en daardoor een goed inzicht in hoe uw bedrijf er voor staat. Een administratiekantoor helpt u overzicht te krijgen over uw financiën.

Online boekhouding

U kunt als zzp’er eenvoudig uw boekhouding online regelen met een administratiekantoor.
Zo voldoet u meteen aan de bewaarplicht voor de Belastingdienst. Met online boekhouden wordt uw administratie goed, snel en makkelijk verwerkt. Papier wordt hierbij steeds meer overbodig. Op deze manier heeft u altijd inzicht en betaalt u nooit te veel voor uw boekhouding.

Maximaal belastingvoordeel

Een administratiekantoor voor zzp zorgt er altijd voor dat u niet teveel belasting betaalt. Geen enkele ondernemer wil tenslotte teveel belasting betalen of verrast worden door hoge naheffingen en boetes. Het opmaken van uw belastingaangifte moet correct gedaan worden en op een fiscaal zo gunstig mogelijke manier. Een administratiekantoor voor zzp helpt u het maximale belastingvoordeel behalen. U kunt die kosten vaak terugverdienen doordat zij gebruik maken van alle fiscale mogelijkheden. En door de aangiften uit te besteden bent u ook van verzekerd dat deze op tijd worden ingediend en heeft u tijd om te investeren in uw onderneming. Een administratiekantoor kiezen voor zzp is even een kleine zoektocht. Maar ze zijn in heel Nederland makkelijk te vinden.

Meer administratieve tips voor ondernemers vindt u op onze nieuwspagina.

doorKoos Willems

Horeca administratie uitbesteden, een hele opluchting

Daar kunt u gerust op rekenen

Laat ons raden: u bent geen horeca ondernemer geworden om elke avond in de boeken te duiken en cijfertjes te noteren. Hebben we goed geraden? Dat dachten we al. U bent de persoon die het graag mensen naar de zin maakt met een hapje, een drankje en een praatje. U bent graag onder de mensen en houdt van gezelligheid en levendigheid. Als u ‘s avonds na gedane zaken in de oorverdovende stilte van een leeg kantoortje uw boekhouding moet bijwerken, wordt u doodongelukkig. Dat is niet de droom die uitkomt. Dat is niet van uw hobby uw beroep maken! Dit is niet waarop u zit te wachten… Toch is er in uw ogen niets mooiers dan het hebben van uw eigen goedlopende horecazaak met goedlachs en klantvriendelijk personeel en uitsluitend tevreden klanten. Helaas zit de administratie u voortdurend achter de broek. Die moet bijgehouden worden en dat kost enige inspanning en kopzorgen. Gelukkig voor u zijn er bedrijven gespecialiseerd in horeca boekhouding die uw horeca administratie voor u kunnen verzorgen. Dat is een zorg minder en maakt ondernemen in de horeca een stuk leuker! Daar drinken we op!

Uitbesteden van uw horeca administratie

Laten we wel eerlijk wezen. U bent zeker niet de enige. Negen van de tien horecaondernemers is nu eenmaal geen boekhouder. En zonder een goede horeca administratie loopt uw zaak snel in het honderd. Dus ook u kunt niet zonder een goed bijgehouden administratie. Het biedt u onder andere inzicht in de financiële kant van uw zaak, waardoor u weet of u nog in de zwarte cijfers zit, of dat de cijfers een andere kleur gaan vertonen. Dat is ook een reden waarom het verstandig is uw horeca administratie uit te besteden. Bij zo’n bedrijf werken mensen die goed zijn met cijfers en die net zoveel liefde voor het horecavak hebben als u. Samen heeft u alle know-how om uw horeca onderneming tot een groot succes te maken.

Schakel over op horeca administratie

Pijnig u niet langer met het hoofdpijndossier dat horeca administratie heet en schakel nu nog over op het uitbesteden van uw horeca administratie. Laat het papierwerk lekker over aan de specialisten. Dat scheelt u niet alleen een hoop werk en kopzorgen; uw horeca administratie wordt u geheel uit handen genomen en zo’n bedrijf kijkt met u mee waar de groeimogelijkheden voor uw onderneming zitten. Zo wordt het hebben van uw eigen horecazaak toch een droom die uitkomt!

doorKoos Willems

Besteed uw horeca administratie in Utrecht uit

Horeca boekhouding in Utrecht, een ware uitkomst

In de drukte en chaos van de horeca in Utrecht moet u vele dingen doen die waarschijnlijk niet eens tot uw taken behoren. Echter heeft u een liefde voor de horeca, want het is gezellig en afwisselend werk. Iedere dag is weer anders en de interactie met andere mensen brengt een glimlach op uw gezicht. U wilt de beste service bieden, maar helaas stapelt de boekhouding en administratie zich steeds meer op en neemt deze klus veel tijd in beslag. U zit steeds meer met de handen in het haar en vraagt uzelf af hoe u meer tijd kunt besteden aan uw onderneming, zonder u te veel op de administratie te moeten focussen. Geen nood, want er zijn professionele bedrijven die uw horeca administratie in Utrecht kunnen overnemen, zodat u met meer plezier en succes in de horeca in Utrecht werkt.

Horeca administratie uitbesteden

U bent het liefst bezig met uw zaak en klanten in Utrecht, maar al gauw komt daar de administratie weer om de hoek kijken. Een horecazaak, waarbij personeel onregelmatige uren draait, lange uren maakt en soms niet werkzaam is, moet goed in de gaten gehouden worden. Als u geen juiste opleiding voor de boekhouding genoten heeft, is dit zowel een moeilijke als tijdrovende bezigheid. Wilt u ook graag tijd overhouden voor uw horeca onderneming in Utrecht? En wilt u eindelijk van die nare administratieve klussen af zijn? Besteed uw horeca administratie dan uit aan een professioneel administratiekantoor. Zo bent u er zeker van dat uw zaken goed op orde zijn en houd u tijd over om dat te doen wat u het liefste doet: ondernemen!

Schakel nu een horeca boekhouder in Utrecht in

Bent u het zat om steeds meer tijd aan uw boekhouding kwijt te zijn en wilt u deze het liefst overlaten aan een expert? Schakel dan de hulp in van een ervaren horeca boekhouder in Utrecht! Zij nemen al uw zorgen geheel uit handen en kunnen u eventueel ondersteuning bieden bij financiële mogelijkheden voor uw horeca onderneming. Dit geeft u handvatten om te groeien met uw onderneming. Zo heeft u tevens weer meer tijd over om te kunnen genieten van uw horeca onderneming in Utrecht en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw horeca administratie. Een ware uitkomst voor u en uw horecazaak!

doorKoos Willems

Zo stelt u een perfect personeelsdossier op

Ontdek het belang van een personeelsdossier

Heeft u uw personeel niet ondergebracht bij een payrollbureau? Dan is het aan u, uw boekhouder of een medewerker in de personeelsadministratie perfecte personeelsdossiers op te stellen. Een personeelsdossier bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  1. Het individuele personeelsdossier
  2. Het salarisdossier
  3. Het collectief personeelsdossier

Maar welke informatie moet er nou precies opgeslagen worden in die verschillende onderdelen? Waarom is het belangrijk over al deze (soms erg persoonlijke) informatie te beschikken? Lees het in dit blog en ontdek de voordelen van payrolling en of het verstandig is over te stappen op payroll.

Waarom is een personeelsdossier belangrijk?

Het beschikken over correcte personeelsdossier is niet voor niets wettelijk verplicht. Zo is het voor zowel uw eigen organisatie, uw personeelsleden als de Belastingdienst duidelijk wat er met wie is afgesproken. Wil een medewerker ontslag nemen? Wordt iemand plotseling ontslagen? Of functioneert iemand niet naar behoren? Dan kan een helder personeelsdossier inzicht geven in de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever.

Sla deze informatie op in het individuele personeelsdossier

De naam zegt het al: in het individuele personeelsdossier slaat u alle persoonlijke gegevens van een werknemer op. Denk aan de naam, het adres, de geboortedatum en het CV. Ook wordt de arbeidsovereenkomst opgenomen in dit deel. Hierin staat de complete rechtspositie vastgelegd. Van de arbeidstijden tot de pensioenvoorziening. Ook het functioneren van de medewerker wordt in dit deel vastgelegd.

Voeg deze informatie toe aan het salaris- en collectief dossier

In het salarisdossier is opgenomen wat het loon is van de betreffende werknemer, inclusief toeslagen, onkostenvergoedingen, bonusregelingen en eventuele uitkeringen en subsidies. Ook de correspondentie met de Belastingdienst aangaande deze werknemer wordt opgenomen in dit onderdeel. Zo is eenvoudig terug te vinden wat er precies is afgesproken over het salaris. Het enige dat nog overblijft voor het collectief personeelsdossier zijn ziekmeldingen en verlofregistraties. Zo is direct duidelijk wanneer welke medewerker wel en niet werkt.

Besteed personeelsdossiers uit aan een payrollbureau

Voelt u er niets voor bovenstaande zaken steeds zelf bij te moeten in een personeelsdossier? Ga dan op zoek naar een payrollbedrijf dat dit voor u kan doen. Zij stellen niet alleen personeelsdossiers voor uw werknemers op en passen deze tijdig en correct aan, zij verzorgen ook meteen de gehele salarisadministratie. U hoeft zich dus ook niet meer bezig te houden met de loonbetalingen. Die verzorgt het payrollbedrijf namelijk, als juridisch werkgever over uw personeel! Heeft u interesse in payroll? Laat die personeelsdossiers dan voortaan verzorgen door een bewezen payrollbedrijf!